No hay comentarios

Premi Carlos Campillo i reconeixement a Olga Delgado

Juli Fuster
Metge de família

El passat dia 20 de juny es va celebrar l’acte de cloenda del curs acadèmic de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de les Illes Balears, durant el qual es va atorgar el premi Carlos Campillo. Aquest premi té una doble finalitat, per una banda, mantenir viva i donar el valor que es mereix la figura de Carlos Campillo, i per l’altre, animar a la recerca en gestió sanitària, atorgant el premi de 3.000 euros al millor treball publicat a una revista indexada durant l’any 2023 i que estàs relacionat amb la gestió clínica, seguretat del pacient o avaluació de resultats i tecnologies, eren les àrees en les quals treballava en Carlos intensa i continuadament.

D’en Carlos només puc dir que el trobem a faltar pel seu treball, sempre amb mirada ampla, objectiva i rigorosa, disposat a ajudar als altres desinteressadament, però també enyorem les seves converses, no només de temes professionals, sinó també de temes diversos, com l’actualitat social.

Gran docent i investigador, la seva mort inesperada en una persona tan jove, ens va deixar un buit molt difícil d’emplenar.

Pel que fa al premi, els membres del tribunal format per la Dra. Margarita Frontera Barrueco (Idisba), Dra. Marta de la Cruz Ruiz (HUSE), D. Juli Fuster Culebras (GAP Mallorca i President de la secció gestió de l’Acadèmia) i Dr. Guillem López Casanovas (UPF i CRES) que actua de President, varen decidir per unanimitat atorgar el premi 2024 al treball presentat pel Dr. Antonio Oliver (Cap de Servei de Microbiologia de HUSE), publicat a la revista Lancet, que porta per títol:

«Pseudomonas aeruginosa antibiotic susceptibility profiles, genomic epidemiology and resistance mechanisms: a nation-wide five-year time lapse analysis»
Del que són els seus autors:

Miquel Àngel Sastre-Femenia, Almudena Fernández-Muñoz, Maria Antònia Gomis-Font, Biel Taltavull, Carla López-Causapé i el mateix Antonio Oliver del Servei de Microbiologia, Hospital Universitari Son Espases; Luis Martínez-Martínez del Servicio de Microbiología, Complejo Hospitalario de A Coruña; Rafael Cantón del Servicio de Microbiología, Hospital Universitario Reina Sofía de Córdoba; Nieves Arrosa del Servicio de Microbiología, Hospital Universitario Ramón y Cajal- IRYCIS, CIBERINFEC de Madrid; Jesús Otero Iglesias del Hospital Universitario Vall d’Hebron de Barcelona y Laura Zamorano del Centro Nacional de Microbiología, CIBERINFEC del Instituto de Salud Carlos III de Madrid, España.

El jurat va destacar l’elevat nivell de tots els treballs presentats, tant els que tenen relació amb atenció primària de salut, com amb atenció hospitalària de les nostres Illes.
A més de presentar un bon plantejament i una correcta metodologia, destaquen la seva originalitat i la seva aplicabilitat en el nostre Sistema Nacional de Salut en general i a les nostres Illes en particular.

Tots ells han estat publicats a revistes internacionals d’elevat impacte el que demostra l’elevat nivell en recerca que presenten les nostres Illes.

Durant l’acte també es va entregar el Premi Honorífic que atorga anualment l’Acadèmia i que enguany s’ha concedit a la Dra. Olga Delgado Sánchez, ex cap de servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital Universitari Son Espases i expresidenta de la SEFH (Sociedad Española de Farmàcia Hospitalària). Aquest premi es concedeix per la seva trajectòria personal i professional en l’àmbit de les Ciències de la Salut a les Illes Balears, que en el seu cas ha situat el servei de farmàcia hospitalària de HUSE com un dels més importants de l’estat espanyol, un bon camí iniciat per D. Joan Serra durant molts d’anys.

Un molt merescut reconeixement.

Publicaciones recientes

Publicaciones recientes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Rellena este campo
Rellena este campo
Por favor, introduce una dirección de correo electrónico válida.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Menú

Por favor, ayúdanos a promocionar la salud.

Al hacer clic en cualquiera de estos botones nos ayudas promocionar la salud.